Wydawnictwo.pwn.pl

Żywienie w chorobach wątroby dróg żółciowych i trzustki

Żywienie w chorobach wątroby dróg żółciowych i trzustki

Zofia Wieczorek-Chełmińska

  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL
  • Rok wydania: 2015
  • Stron: 312
  • ISBN: 9788320040708

Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki wynikają najczęściej z błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska. W razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skuteczne diety, które proponuje autorka. Zaleca produkty naturalne zawierające białko, witaminy, mikroelementy i błonnik – niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Podaje również gotowe przepisy kulinarne na zupy, dania główne, przystawki i napoje.

Oceń

  • Obecnie 0 na 5 gwiazdek.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0

Dziękujemy za głos!

Już oceniałeś tą stronę, możesz oddać głos tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za oddany głos!

Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby ocenić tą stronę.