Żywienie w chorobach serca
Polecane
- Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL
- Rok wydania: 2013
- Stron: 224
- ISBN: 978-83-200-4499-7
- Wydanie: 2
Cały cywilizowany świat już dawno wie, że nadmierne spożycie tłuszczów zwierzęcych, cukru i słodyczy, ograniczenie błonnika i witamin prowadzą do miażdżycy, nadciśnienia, zawału serca i zakrzepicy krwi. A my?
My przodujemy w statystyce umieralności na choroby krążenia i nowotwory.
Każdy moment jest dobry, aby podjąć decyzję, że chcemy żyć zdrowiej, a więc dłużej! A na to jest jedna rada: zmienić radykalnie sposób żywienia. I nie chodzi tu wcale o to, aby się głodzić i męczyć wymyślnymi dietami. Po prostu trzeba jeść inaczej. W tej książce dajemy wam gotową "receptę".