Wydawnictwo.pwn.pl

Żywienie w niedoczynności tarczycy

Żywienie w niedoczynności tarczycy

Mirosław Jarosz, Hanna Stolińska, Diana Wolańska

Tagi: Hormony, Niedoczynność, Przyczyny i objawy, Tarczyca
Nowość , Polecane
  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL
  • Rok wydania: 2014
  • Stron: 132
  • ISBN: 9788320048742
  • Wydanie: 1

Co, jak i dlaczego warto jeść, czego należy się wystrzegać, czego nie wolno pomijać?. Zawarte w naszym poradniku odpowiedzi na te pytania wytyczają chorym drogę do polepszenia jakości życia. Autorzy zadbali o wyjaśnienie zależności między jedzeniem a stanem organizmu, a także umotywowanie wskazówek, jakich udzielają. Łatwo sięgnąć po prawidłowo zbilansowane siedmiodniowe jadłospisy dla osób z niedoczynnością tarczycy.
Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.

Oceń

  • Obecnie 5 na 5 gwiazdek.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5

Dziękujemy za głos!

Już oceniałeś tą stronę, możesz oddać głos tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za oddany głos!

Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby ocenić tą stronę.

 

Komentarze

Nasi partnerzy