Wydawnictwo.pwn.pl

Żywienie w chorobach wątroby dróg żółciowych i trzustki

Żywienie w chorobach wątroby dróg żółciowych i trzustki

Zofia Wieczorek-Chełmińska

  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL
  • Rok wydania: 2015
  • Stron: 312
  • ISBN: 9788320040708

Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki wynikają najczęściej z błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska. W razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skuteczne diety, które proponuje autorka. Zaleca produkty naturalne zawierające białko, witaminy, mikroelementy i błonnik – niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Podaje również gotowe przepisy kulinarne na zupy, dania główne, przystawki i napoje.

Oceń

  • Obecnie 0 na 5 gwiazdek.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0

Dziękujemy za głos!

Już oceniałeś tą stronę, możesz oddać głos tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za oddany głos!

Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby ocenić tą stronę.

Nasi partnerzy